Το κουτί με τις νουαζέτες

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το κουτί με τις νουαζέτες

μουσική κωμωδία του Σ. Μαρίνη σε τρεις πράξεις

 

Ο Αντώνης και ο Ραφαήλ, συνεταίροι σε μια εύρωστη επιχείρηση, είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο πρώτος είναι δυναμικός, σκληρός και αδίστακτος, ενώ ο δεύτερος καλός, τρυφερός, αλλά και δειλός, με αποτέλεσμα να τον εκμεταλλεύονται όλοι.

Τα σοκολατάκια που τους φέρνουν για «δώρο» τα αλλάζουν όλα…

Στην πρώτη πράξη γνωρίζουμε τα περισσότερα πρόσωπα του έργου: Τον αετονύχη Αντώνη, τον δειλό και άβουλο Ραφαήλ, την κρυφά ερωτευμένη μαζί του γραμματέα Δήμητρα, τη μέγαιρα πρώην σύζυγό του Έλενα, την αδελφή του και σύζυγο του Αντώνη Κατερίνα, τον χημικό που θα φέρει τα σοκολατάκια που είναι το κλειδί της παράστασης και 5-6 υπαλλήλους που έχουν μικρότερους ρόλους, αλλά αποτελούν τη χορωδία του έργου.

Στη δεύτερη πράξη βλέπουμε τις δύο οικογένειες ταυτόχρονα στα διαμερίσματά τους. Οι σκηνές εναλλάσσονται ανάμεσα στα δύο σπίτια. Βλέπουμε τις κόρες των δύο συνεταίρων να προετοιμάζονται για το διαγωνισμό χορού (ή μουσικής, ανάλογα με τις δυνατότητες του θιάσου) στον οποίο θα λάβουν και οι δύο μέρος, αλλά ξαφνικά οι δύο ήρωες εμφανίζουν συμπτώματα της ίδιας ασθένειας, μιας θανατηφόρου νόσου που οφείλεται στα σοκολατάκια.

Στην τρίτη πράξη βλέπουμε τη μεταμόρφωση των δύο ηρώων. Ο δυνατός Αντώνης, προς μεγάλη έκπληξη όλων αποδεικνύεται «χέστης», ενώ το αρνάκι Ραφαήλ μετατρέπεται σε λιοντάρι. Το απρόσμενο ευτυχές τέλος θα φέρει την πλήρη αλλαγή.

Στην παράσταση, ελλείψει κατάλληλης σκηνής στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, δουλέψαμε με τελείως αφαιρετικά σκηνικά. Τόσο αφαιρετικά που χρειάστηκε στην αρχή να εξηγήσουμε στους θεατές που υπήρχαν πόρτες και τοίχοι. Δείτε το στο πρώτο από τα δύο βίντεο.

Αν κάποιος επαγγελματικός ή ερασιτεχνικός θίασος ενδιαφέρεται να ανεβάσει το έργο, διαθέτω και το πλήρες κείμενο, και τις παρτιτούρες όλων των τραγουδιών με τις ενορχηστρώσεις. Προσφέρομαι μάλιστα να διδάξω τα τραγούδια στα μέλη του θιάσου.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.